ВІДДІЛ ВИЗНАЧЕННЯ БІОХІМІЧНИХ І ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР
Відділ акредитований на відповідність ДСТУ ISO/IEC 17025:2017 «ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО КОМПЕТЕНТНОСТІ ВИПРОБУВАЛЬНИХ ТА КАЛІБРУВАЛЬНИХ ЛАБОРАТОРІЙ».
Відділ забезпечений необхідним лабораторним обладнанням для проведення аналізування таких сільськогосподарських культур, як: пшениці м’якої (твердої), жита, ячменю, тритикале, кукурудзи, гороху, вівса, ріпаку, сої, соняшника за наступними показниками:
1. Зернова, сміттєва, олійна (оліїста) домішки.
2. Металомагнітна домішка.
3. Фузаріозні та рожевозабарвлені зерна.
4. Сажкове зерно.
5. Зерна пшениці, пошкоджені клопом-черепашкою.
6. Вміст ядра.
7. Зараженість шкідниками.
8. Дрібні зерна та крупність.
9. Типовий склад.
10. Органолептичні показники зерна (запах і колір).
11. Вологість.
12. Натура.
13. Число падіння.
14. Склоподібність.
15. Масова частка білка експрес-методом інфрачервоної спектроскопії.
16. Масова частка олії (олійності) експрес-методом інфрачервоної спектроскопії.
17. Масова частка сирої клейковини.
18. Якість клейковини.
Для проведення вищезазначених досліджень необхідно укласти договір про надання послуг та надати:
- заявку встановленого зразка;
- зразок зерна (не менше 2 кг для зернових і зернобобових та не менше 1 кг для дрібнонасінневих олійних культур);
- документ, що підтверджує оплату наданих послуг.
За результатами лабораторних досліджень замовнику видається Протокол визначення показників якості зерна.
https://www.fitolab.volyn.ua/viddil-vyznachennia-biokhimichnykh-i-tekhnolohichnykh-pokaznykiv-silskohospodarskykh-kultur#sigProIdb04b746d2d