• slide5
  • slide4
  • slide1
  • slide3
  • slide2

ВІДДІЛ ВИЗНАЧЕННЯ БІОХІМІЧНИХ І ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР

  Відділ акредитований на відповідність ДСТУ ISO/IEC 17025:2017 «ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ ДО КОМПЕТЕНТНОСТІ ВИПРОБУВАЛЬНИХ ТА КАЛІБРУВАЛЬНИХ ЛАБОРАТОРІЙ».

   Відділ забезпечений необхідним лабораторним обладнанням для проведення аналізування таких сільськогосподарських культур, як: пшениці м’якої (твердої), жита, ячменю, тритикале, кукурудзи, гороху, вівса, ріпаку, сої, соняшника за наступними показниками:

1. Зернова, сміттєва, олійна (оліїста) домішки.

2. Металомагнітна домішка.

3. Фузаріозні та рожевозабарвлені зерна.

4. Сажкове зерно.

5. Зерна пшениці, пошкоджені клопом-черепашкою.

6. Вміст ядра.

7. Зараженість шкідниками.

8. Дрібні зерна та крупність.

9. Типовий склад.

10. Органолептичні показники зерна (запах і колір).

11. Вологість.

12. Натура.

13. Число падіння.

14. Склоподібність.

15. Масова частка білка експрес-методом інфрачервоної спектроскопії.

16. Масова частка олії (олійності) експрес-методом інфрачервоної спектроскопії.

17. Масова частка сирої клейковини.

18. Якість клейковини.

    Для проведення вищезазначених досліджень необхідно укласти договір про надання послуг та надати:

  • заявку встановленого зразка;
  • зразок зерна (не менше 2 кг для зернових і зернобобових та не менше 1 кг для дрібнонасінневих олійних культур);
  • документ, що підтверджує оплату наданих послуг.

   За результатами лабораторних досліджень замовнику видається Протокол визначення показників якості зерна.